27 Mart 2010 Cumartesi

ŞELALE KEKSS

Bu günlerde sanırım,kuzineli sobayı harlı gördükçe fırında bir şeyler yapasım geliyor.
Yine dün akşam görüntüsünden dolayı şelale ismini verdiğim kekte bunlardan biri..
Tarifine gelince; bildiğiniz klasik kek..ama yine de bilmeyenler ve yeni evlenenler(evlendiğimde bilmiyordum) için tarifini yazayım..
*2 yumurta
*1,5 su brdağı toz şeker
*1 su brdağı süt ya da yoğurt
*yarım su brdağı sıvı yağ
*2.5 su brdağı un(duruma göre 3 de olabilir.çok cıvık ya da katı hamur
-------olmayacak)
*1 paket kabartma tozu ve vanilya(5 gramlık)

*portakal şekerlemesi
*yarım paket kakao
*isteğe göre tarçın

Kakaolu sos için:Bir litre süt,yarım su bardağı un,bir paket kakao,ve bir iki kaşık katı yağ...
..Bir litre sütün içine malzemeleri ekleyerek kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın azıcık sulu bir sos yapın..Ocağın altını kapadıktan sonra bir iki kaşık katı yağı bu sosta eritin..

Yukarıda ki kek malzemelerini sırasıyla karıştırın..
önce yumurta ve şekeri çırp,sonra yoğurt ve yağı ekle tekrar çırp.
Un,kabartma tozu,vanilya,portakal şekerlemesi ekle karıştır.Yağlanmış kek kalıbına dök,175 derecelik fırında pişir.Kek fırından çıkınca, yukarıdaki kakaolu
sosu kekin üzerinde gezdirerek dökün.Üzeri kaplanınca geri kalan sosu kekin ortasındaki çukuruna doldurun..Soğuyunca dilimleyerek servis yapın..

Herkese afiyet olsun..Sofranız bereketli olsun:))