8 Ekim 2011 Cumartesi

Geri Dönüşüm (DIY)



Hayatımızın olmazsa olmazlarındandır ince külotlu çoraplar :)
Ne kadar da çok tüketiriz,bir o kadar da ziyan olur atılır :(
Oysa birazcık vakit ayırıp değerlendirsek kim bilir neler çıkar neler..


İşte ben de 5-6 sene önce,pasajlarım,bloğum yokken demek ki vakit ayırmışım ki böyle bir değerlendirme yapmışım:)
Tüycüklenmesine rağmen cüzdanımı hala severek kullanıyorum..


Yapmak isteyen olursa diye aşamalarını göstereyim dedim..;)


Önce çorabın külot kısmını kesip çıkarıyoruz.daha sonra öreceğimiz işe göre (paspas öreceksek biraz kalın kesmekte fayda var)istediğimiz kalınlıkta çorabı kesiyoruz ve kestiğimiz halkaları biraz çekip uzatarak ip haline getiriyoruz..


  Halkaları birbirinin içinden geçirip kitliyoruz..
 İstediğiniz büyüklükte bir yumak olunca,örmeye başlayabilirsiniz..Ben yuvarlak cüzdan ördüm..
Bunun için 5 no tığımla 3 zincir çektim ve içini 6 adet sık iğneyle doldurdum..
Örgünün ikinci sırasında,her sık iğneye iki kere batıp bu sayıyı 12'ye çıkardım..üçüncü sırada bir ördüm,bir çift battığım yerlere iki kere batıp bu sayıyı 18'e çıkardım..Böylece örgünüz istediğiniz boyuta gelince içini astarlayıp ikiye katlayıp fermuarını dikin ..geri dönüşüm cüzdanınız hazır bile iyi günlerde kullanın:)

Siz hayal gücünüzü kullanıp daha değişik şeyler üretebilirsiniz:)
Benim cüzdanım biraz eskidi tüycüklendi bile ..ama 5-6 sene oldu..

Gelelim çorabın bel kısmından çıkan lastikli parçaya bunu da istediğiniz yerde lastik niyetine kullanabilirsiniz..Ben eskiyen eşofman lastiklerinin yerine kullanıyorum..Lastiği küçültüp,üzerini örerek lastikli saç tokası da yapabilirsiniz..
Çorabı biraz daha yukarıdan ağ kısmından kesip dikerseniz eşarplarınızın içinde kullanmak için saç bonesi elde edebilirsiniz :)


Gelelim son parçaya ;)
çorabı kestikten sonra,en son kalan uç kısmını da,eğer çorap giymeyeceksem,ayakkabımın ucu vurmasın diye ayağımın burun ucuna giyiyorum:)
böylece atık çoraptan atılacak hiç bir parça kalmadııı :D


hepinize,sağlıklı,huzurlu,mutlu hafta sonları diliyorum:)