25 Ocak 2010 Pazartesi

REVANİ

Dün bizimkilerin canı tatlı çekti (herzamanki halleri)
bende kolay olduğu için revani yapayım dedim,içinde
yağ da olmayınca hafif tatlı oluyor :P
bizim ev kuzineyle( köyde peçka diyorlar)
ısındığı için fırını daima sıcak oluyor,
onun içinde habire birşeyler istiyorlar...
revaninin tarifi:
**2 su brd un
**yarım su brd irmik
**3 yumurta
**2 çay brd yoğurt(minik ç.bardağı)
**1 su brd toz şeker
**2 paket vanilya
**2 paket kabartma tozu
**isteğe göre ceviz..ve hindistan cevizi,portakal şekerlemesi.
şerbeti için:
**3.5 su brdağı su
**3.5 su brdağı toz şeker
**çeyrek limon
yapılışı:
öncelikle şeker,su ve limonu kaynatıp soğutun.
yumurtaları şekerle çırpın.Yoğurdu ilave edip tekrar
karıştırın.Sonra irmiği ,unu,vanilyayı,kabartma tozunu,
ceviz ve portakal şekerlemesini ilave edip yağlanmış
bir fırın tepsisine yayın.Önceden ısınmış 180 dereceli bir
fırında(Ben sobanın fırınında yaptım derecesiz)
üzeri kızarana kadar pişirin.(benimki azıcık yandı)
Fırından çıkınca üzerine bir bardak su gezdirin. sonra
ılıttığınız şerbeti dökün.Şurubu çekince dilimleyin ..
afiyet olsun...