17 Ocak 2010 Pazar

İRMİK HELVASI





Ben küçükken irmik helvasını çok severdim.Annem de çok
güzel yapardı..
Şimdi ben de un helvası yapmaya üşendiğim zamanlar da kolay
tatlı olduğu için yaparım...
Çoğu kimse tarifini bilir ama ben yine de yazayım:)
İrmik Helvası: malzemeler:
125 gr margarin(ben sıvı yağ kullanıyorum,katı yağ kullanırsam da
100 gr koyuyorum)
1.5 su brd irmik
1 su brd toz şeker
1 su brd süt(süt yoksa su da olabilir)
1 su brd su ,
vanilya
***yapılışı****
margarin kullanıyorsanız tencerede eritin(sıvı yağsa fark etmez zaten)
bu yağda irmikleri renk değiştirene kadar orta ateşte 10-15 dakika
kavurun.Başka bir kapta toz şekerle 2 bardak suyu iyice eritip
irmiklere ilave edin.(Ben limon kabuğu rendeside ilave ettim)
kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak suyunu çektirin .
ocağın altını kapatarak 15-20 dakika demlendirin..
Hepinize afiyet olsun...