1 Ağustos 2012 Çarşamba

Bloğumu 0.30$ Karşılığı Geri Aldım :(

Herkese Günaydınlar :)


    İki gündür bloğuma erişimim engellenmişti,hatta noyumberry yazdığımda "bloğunuz kaldırıldı"diye bir yazı geliyordu,ama yanında da "bloğumu nasıl bulabilirim?" diye bir yere yönlendirilen bir yazı da çıkıyordu.Ben de bu yazıları takip ettim. Yaşınız blok açmaya müsait değil,yaşınızın 13 yada 18 yaşından büyük olduğunuzu ispatlamalısınız yoksa 30 gün içinde bloğunuz tamamen silinecek diyordu.Üç yıldır bloğum açık yeni mi akıllarına gelmiş 13 yaşımdan küçük olduğum.
     Yaşımı ispatlamam için de bana üç seçenek sunmuşlar,ya kredi kartımla 0.30$ ödeyeceğim,ya nüfus kağıdımın fotokopisini e posta yöntemiyle göndereceğim ya da faks yoluyla..Önce hiç bir şey yapmak istemedim,yeni blog açarım dedim ama çok zor geldi:(
onca emeklerim boşa gidecekti ben de kredi kartımla 0.30$ ödedim üç dakikaya bloğum açıldı..
      Bu işe şaştım kaldım,elini kolunu sallayıp istediği blogları kapayıp bu şekilde para kazanıyorlar ohh ne ala..sinirlerim çok gergin iyi mi yaptım bilemedim ama bloğum tekrar açıldı..

Sevgiyle Sağlıkla Kalın :)

22 yorum:

Şehnaz dedi ki...

ilk kez duydum..aman allahım yoksa bloglar üzerinden paramı kazanmaya başlayacaklar...bende şimdi çok gerildim..artık tarif defteri dahi tutmuyorum..tün yaptıklarım burada arşivde...google den herşey beklenir..buda yeni bir yöntem demekki..

Nedret dedi ki...

Geçmiş olsun da ben de çok şaştım bu işe? Parayı nereye yatırttılar? 0,3 dolar yatırınca yaşının önemi kalmıyor muymuş?

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Tekrar geçmiş olsun canım,ilginç bir durum ...

Atolyekedi dedi ki...

Allah Allah ne günlere kaldık. Biz bloglarımızı açarken o sözleşmede böyle bir şey yoktu. Bence bir hukukçuyla görüşün. Kredi kartınızı da sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Bu yapılan şey her neyse ve hakları olmayan bir şey yapılıyorsa mutlaka hakkınızı arayın nacizane fikirlerimdir, çok geçmiş olsun. Bende bir araştırayım bakalım.

rahelfer dedi ki...

İlk kez duydum ve çok şaşırdım.İnsanlardan para koparmanın başka bir yolu olsa gerek!

serpil dedi ki...

Çok şaşırtıcı.. Hiç böyle birşey duymadım, okumadım.. yine de bir kredi kartınızın hesap özetini kontrol edin bankadan derim ben Tülay hanım. Bloğunuzu geri almanız çok iyi olmuş yine de :) İnsanın bir parçası gibi oluyor bloğu, allah ayırmasın :))

fiamma dedi ki...

böyle bir yöntem olabileceğini düşünmüyorum, istenilen tüm sonuçlar kimlik bilgileri edinmeye yönelik dikkatli ol ve bence kartını kontrol et.

okuyan dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.

noyumberry dedi ki...

Valla Şehnazcım ben de anlamadım ne yapmaya çalıştıklarını.Eskiden günlük tutardım,önemli şeyleri buraya yazınca tutmaz olduk.Daha neler göreceğiz bakalım.

noyumberry dedi ki...

Sağol Nedret abla ben de şaştım..Nüfus bilgilerini vermek istemedim,
tedbir olarak benim kredi kartımı değilde,eşimin düşük limitli kartından ödeme yaptım..Yaş işini ben de çözemedim..

noyumberry dedi ki...

Sağol Nuraycım gerçekten de çok ilginç bir durum..

noyumberry dedi ki...

Evet öyle bir şey yoktu..Bloğum kapandığında giriş yapmak istediğimde "google de oturum açabilmeniz için yaşınızı doğrulamanız lazım,13yaşın altında yaş girmişsiniz" diye bir yazı geldi..Oysa ben hiç bir yere yaş falan yazmadım.Araştırmaya vaktiniz olursa sonucunu öğrenmek isterim..

noyumberry dedi ki...

Ben de ilk kez duydum.Dediğiniz gibi sanırım haksız para kazanmanın bir yolu olsa gerek..

noyumberry dedi ki...

Evet Serpil hanım çok şaşırtıcı,kredi kartına baktım şimdilik doğru ödeme almışlar,inşallah ileride bir pürüz çıkmaz.Ben de bloğumu geri aldığıma sevindim:)belki az ama üç senelik bir emek verdim nede olsa:)

noyumberry dedi ki...

Ben de böyle bir yöntem olduğunu sanmıyordum ama başıma geldi.Kimlik bilgilerimi vermedim,eşimin düşük limitli kredi kartından ödeme yaptım..

noyumberry dedi ki...

Sağol okuyancım.

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun. garip bir uygulama şaşırdım. hepimizin başına gelebilir. paylaşımına sağol.......

birincisin dedi ki...

Aklım almadı benimde,yinede dikkatli olun,kartı kontrol edin veya iptal edin sonuçta numarası ile ödediniz sanırım.Çok geçmiş olsun,bakalım neler görüceğiz daha, bende tarif defterlerini kaldırdım,blogumuz her şeyimiz oldu.Her şeye rağmen bloguna kavuşmana sevindim...

Unknown dedi ki...

Allah Allah ya ne iş bu.ayrıca 18 yaşın altında olup hobby bloğu açsan ne olur ki hayret yani.çok geçmiş olsun

Ponti dedi ki...

Çok üzüldüm ve tedirgin oldum, umarım istisnai bir durumdur, geçmiş olsun.

D`P dedi ki...

0,30$ az gibi görünse de dünyadaki tüm kişisel bloglara bunu uyguladıklarını düşünürsek büyük para hatta servet olur... Çok çok geçmiş olsun, bloğunu kaybetmediğine çok sevindim gene de...

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok ilginç... aklımızda bulunsun.. her an başımıza gelebilir bizim de..